Nerealus receptas likučių išnaudojimui: bulvių keksiukai

Nežinau, kaip tau, bet aš niekuomet visko nesuvalgau. Sakoma, alkanam darytis valgyti neverta, bet man vis atrodo, kad bus per mažai, todėl prigaminu kaip gerai darželinukų grupei, o ne dviem asmenims. Tikiu, kad būtent tam ir yra sukurti likučių receptai, į kurių kategoriją gali drąsiai pretenduoti ir nerealieji bulvių keksiukai.

Kas tuose bulvių keksiukuose tokio nerealaus?

Ogi tai, kad galima juos gardinti, greičiausiai, bet kuo. Mano virtuvėje dažniausiai užsiliekai pomidorai, paskutines minutes skaičiuojantys sūrio likučiai, mėsyčių galiukai… Žodžiu, viskas, kas netelpa visur kitur.

Ko reikės?

Iš esmės – bulvių košės ir tuomet – jau fantazijos reikalas. Čia surašysiu, ką naudojau aš, gal netyčia ir pas tave tokie dalykai užsiliko 🙂

  • Bulvių košės;
  • Sūrio (aš naudojau mozzarella, tau gali tikti ir bet kuris kitas, planuojantis savo galiojimo pabaigą ar šiaip – itin mėgstamas);
  • Pomidoriukų;
  • Mėsytės (aš naudojau tokią rūkytą kiaulieną, pjaustytą plonais gabalėliais, bet čia puikiausiai lips ir lašinukai, ir dešrelių likučiai, ir rūkytos mėsos gabalėliai ar net faršo likučiai);
  • Svogūnų laiškų.

Gaminimas:

  • Paskrudinam mėsytę (dažniausiai neverta pilti nė lašo aliejaus – mėsiukai turi savo riebalo, kurio soooočiai užtenka trumpam pasikepinimui);
  • Ją, smulkintus svogūnų laiškus ir saują sūrio įmetam į bulvių košę ir išmaišom;
  • Dedam gauta turbo-košę į keksiukų formytes;
  • Pagardinam pomidoriuko pusele, ant viršaus, esant norui ar reikalui, dedam truputuką sūrio;
  • Bet kuriuo metu gardinam mėgstamais prieskoniais.

Viskas, bet prisiimprovizuoti galima iki begalybės: bulvių koše iškloti formelę ir įmušti kiaušinį ar pridėti likusį mėsos padažą nuo makaronų, o gal šaukštą čili sriubos ar prikrauti daržovių… Kur neša fantazija ir turimi produktai, ten ir geriausia 🙂

Beje, lengviausiai ir gražiausiai iš formelių keksiukai išsiima jau atvėsę, todėl šį skanėstą dažniausiai darausi į darbą – pašildyti jie dažnai dar skanesni, o likučių gamybai gi lieka nuo pagrindinio patiekalo, po kurio visi jau būna sotūs 🙂